In de Hosting Wereld hoor je wel vaker de term ‘staging’ voorbij komen maar er is nog wel eens verwarring over het verschil tussen WordPress staging (server staging) en WP Staging.
Met staging wordt in het algemeen een kopie van je productieomgeving (de live website) op een privéserver bedoeld. Het is een veilige plek waar je alle wijzigingen, groot of klein, die je van plan bent te implementeren kan testen. Hier kan je dus de nodige voorbereiding treffen voordat je het op je live website plaatst.
Een (WordPress) staging-site is in wezen een kloon van je live website:
Dit is een omgeving waarin geëxperimenteerd kan worden en de website getest kan worden voordat deze live gaat, zodat de actieve site niet wordt beïnvloed.
Dit is handig omdat hier dingen zoals bugs en plugin errors opgelost kunnen worden, of je kan gewoon iets nieuw proberen, zoals het veranderen van het thema en het toevoegen van nieuwe plugins, allemaal zonder risico. Als je eenmaal klaar bent met alle wijzigingen en updates, kan je alles gemakkelijk uploaden naar de live server. Er zijn verschillende hosting aanbieders die WordPress staging aanbieden.
Er zijn verschillende hostingproviders die bij gekochte pakketten, staging voor je WordPress website aanbieden. Wij hebben er 5 voor je opgezocht en hieronder voor je geplaatst. Let er wel op wanneer je een pakket afsluit bij een host, dat staging bij het pakket inbegrepen zit dat je koopt, hosts bieden namelijk verschillende pakketten aan.
En hoe zet je daar vervolgens een ‘staging' server op? Dat is vaak makkelijker dan je denkt, het ligt een beetje aan de admin omgeving die je hebt, daar kan je het vaak vinden. Als je control panel Direct Admin hebt zie je het vaak onder de auto installers staan en dan moet je alleen even ‘staging server' aanzetten. Als je er niet uitkomt kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen met je host! Het kan ook via plugins, zelf gebruiken wij dit niet zo vaak. Maar het kan wel!
WP Staging is een plug-in die het bovenstaande gemakkelijk voor je maakt. WP Staging beschikt over de volgende functies:
Zo'n plugin is eigenlijk alleen nodig als je niet goed weet wat je doet, je kan je in dit geval beter laten begeleiden door je hosting bedrijf, want die weten precies hoe je dit moet opzetten.