Onbeperkte Bandbreedte: Hoe werkt dit?

De term ‘onbeperkt’ of ‘onbeperkte bandbreedte’ wordt in de wereld van de hosting aanbieders vaak gebruikt. Toch zul je merken dat onbeperkt eigenlijk helemaal niet altijd daadwerkelijk onbeperkt is.

Veel providers bieden vaak een onbeperkte service aan, maar als je er goed naar kijkt zul je zien dat deze services dit helemaal niet zijn. Of het nu gaat om opslagruimte/schuifruimte of bandbreedte, eigenlijk zitten er altijd bepaalde regels aan verbonden zodat je jouw service ‘normaal’ blijft gebruiken (Fair use Policy).

‘Fair use’ is een term die inhoudt dat iets ‘redelijk’ gebruikt moet worden. ‘Fair use policy’ is het beleid dat gevoerd wordt om daarop toe te zien.

‘Onbeperkte’ Bandbreedte

Bandbreedte kan eenvoudig worden gedefinieerd als een maatstaf voor het verkeersniveau en de hoeveelheid gegevens die kan worden overgedragen tussen jouw website, de gebruikers en het internet. Hoe hoger de bandbreedte (in bits per seconde) hoe hoger de snelheid van de activiteiten op de website.

Bestaat onbeperkte bandbreedte?

Nee, eigenlijk bestaat onbeperkte bandbreedte niet. Er zal altijd een limiet voor bandbreedte zijn, deze is alleen te hoog om op te merken. Het is voor een hostingbedrijf onmogelijk om gebruikers eindeloze bandbreedte te bieden ivm. onredelijk gebruik.

Zelfs dedicated servers hebben een limiet op de bandbreedte.

Wanneer een hostingbedrijf zegt dat het onbeperkte bandbreedte biedt, betekent dit dat je de bandbreedte vrijwel onbeperkt kunt gebruiken. dit moet wel binnen het bereik zijn waarin het hostingbedrijf dit kan verkrijgen. Alle servers voor je websites hebben een limiet.